17. október 2017. Hedviga. °C  drop down arrow
Svet financií jasne a pútavo
 

Al Faro – chute Talianska s výhľadom na maják

NextFuture NextFuture NextFuture  5.4.2013 5.4.2013  

Reštaurácia Al Faro prináša tradičnú taliansku kuchyňu s jemne zmodernizovanými prvkami. Jedálny lístok je zame­raný najmä na ryby a pokrmy z rýb. Ich ponuka, ako aj ponuka ostatných jedál, je sezónne ob­­mieňaná. Milovníci talianskych cestovín, risotta či pizze si taktiež bezpochyby prídu na svoje.

 

Personál by vám odporúčal ochutnať žraloka s červenou cibuľou a cherry paradajkami, prípadne skvele pripraveného homára, alebo malú „pizzu Sashimi“ so surovými plátkami rýb, wasabi krémom a sezamom.

Z mäsitých jedál by ste si nemali nechať ujsť lahodnú chuť grilovaných jahňacích kotletiek s kreolskou omáčkou a gnocchami so špenátom. V ponuke reštaurácie nájdete aj bezlepkové cestoviny. Kukuričné, pohánkové, špal­dové alebo kamutové cestoviny sa s prichádzajúcim trendom zdravého stravovania tešia čoraz veľkej obľube u zákazníkov. 
 

Vínna karta

Vzhľadom na to, že sa reštaurácia špecializuje na taliansku kuchyňu, jej pestrá ponuka najmä talianskych vín asi nie je prekvapením. Vína pochádzajú prevažne z oblasti PIEMONTE a TOSCANA, ale aj z iných oblastí Talianska. 
Skvostom vinnej karty je napríklad biele víno z Gavi di Gavi ,,BOBO“, z oblasti PIEMONTE, prípadne aj víno GAJA & REY, taktiež z oblasti Piemonte. Z červených vín je to napríklad Brunello di Montalcino, Casanova di Neri, ale za ochutnanie určite stojí aj červene víno MASSETO, oblasť Toscana.
 

 

Koncept

Majiteľ reštaurácie pri vytváraní konceptu spolupracoval s mnohými odborníkmi na taliansku kuchyňu, ale využil i svoje vlastné skúsenosti.Dizajn je prispôsobený štýlu reštaurácie a jej návštevníkom. Cez deň je Al Faro obľúbeným miestom pre biznis obedy a pracovné stretnutia, večer sa mení na útulnú, romantickú reštauráciu, kde si vo dvojici môžete vychutnať lahodnú večeru a príjemnú atmosféru, ktorú dotvára pianista a svetlo sviečok. 
 

Názov reštaurácie

Každému, kto už obedoval či večeral na terase reštaurácie Al Faro, je pravdepodobne jasné, odkiaľ pochádza jej názov. Hneď oproti reštaurácii na tom istom brehu Dunaja sa nachádza budova známa ako ,,sklad č.7“ s vežičkou, ktorá znázorňuje maják. 
Budova VII. skladu bratis­lavské­ho prístavu, ktorú verejnosť poz­ná pod názvom Sklad č. 7, bola posta­vená niekedy po roku 1923. Je navrhnutá vo funkcionalistickom štýle. Budova Skladu č. 7 je zaradená medzi národné kultúrne pamiatky ako technická pamiatka.
Reštaurácia Al Faro má to šťastie, že okrem Dunaja má výhľad aj na túto pozoruhodnú budovu.
 

 

Šéfkuchár 

Kuchyni v Al Faro šéfuje Juraj Lacena. Je to pomerne mladý kuchár s bohatými skúsenosťami. Umeniu gastronómie sa priúčal v Španielsku, Taliansku a Francúzsku. Kvôli ďalším skúsenostiam a inšpirácii dodnes každoročne navštevuje Taliansko.  
Ako sám hovorí: „Varenie je moja práca, ale aj záľuba. Sna­žím sa vyhovieť chutiam zákazníka a teší ma, rovnako ako môj tím, ak zákazník odchádza z Al fara spokojný. Najviac sa teším, keď sa spokojní zákaz­níci vracajú spať.“  
 

Aktuálne správy

tlacove spravy left arrowtlacove spravy right arrow