21. október 2017. Uršuľa. °C  drop down arrow
Svet financií jasne a pútavo
Quotes by TradingView
 

Čo na srdci, to na jazyku S Anetou a Janicou

NextFuture NextFuture NextFuture  26.11.2015 26.11.2015  

Jedlo spája. A našťastie pre nás všetkých spojilo aj Anetu Orosiovú a Janicu Lacovú. Kreatívne, zdravšie, chutne. Po tom, čo dievčatá rozbehli školu varenia Jem iné a stali sa ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera v projekte Food Revolution pre Slovenskú republiku, vydávajú úžasnú knihu plnú najrôznejších receptov S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku.

 

Kniha vás bude sprevádzať počas celého roka, keďže 60 receptov je rozdelených podľa ročných období. Využijete sezónne potraviny, vyskúšate vegánske, vegetariánske, ale i mäsité jedlá. Pochutnáte si na zaujímavých šalátoch a zamaškrtíte na vychytených dezertoch a koláčoch. A aby toho nebolo málo, dozviete sa aj o ekológii, zbere a spracovaní potravín. Pozrite sa na prípravu jedla očami Anety a Janice, ktoré majú na srdci presne to, čo na jazyku. Viac na www.fortunalibri.sk.

Kniha plná dobrého a kvalitného jedla

Aneta Orosiová a Janica Lacová, autorky knihy S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku, zastávajú názor, že jedlo lieči. Presvedčili sa o tom samy, zmena životného štýlu a správne stravovanie im totiž priniesli iba pozitíva. Nahliadnite do knihy plnej dobrého a kvalitného jedla, nad ktorým sa vám budú zbiehať slinky.

Autorky sa venujú ekológii, dozviete sa ich tipy a triky pri varení,  aj to, čo by vám v kuchyni určite nemalo chýbať. Recepty sú rozdelené do štyroch častí charakteristických pre ročné obdobia ako Od snežienok do Jána alebo Od žatvy po dožinky. Kvalita, chuť a sezónnosť sú na prvom mieste, preto v receptoch nehľadajte bielu múku či rafinovaný cukor.

Vyskúšajte niektorý z farmárskych receptov z knihy S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku a zistite to, čo vyhlásili samy autorky: „Bez dobrého a kvalitného jedla deň nie je ani náhodou kompletný.“

Kniha vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri s podporou partnerov Biopark, Svet Bedničiek a Elmina.

O autorkách:

Bratislavčanka Aneta Orosiová vyštudovala MBA, diplomaciu a medzinárodné vzťahy. Cestovateľka okúsila život v Bielorusku, kde sa zoznámila s lokálnymi chuťami a jedlami. Pre zdravotné problémy hľadala iné cesty prípravy jedál. Veľmi rada v kuchyni experimentuje a prepája tradičné produkty s exotickými. Janica Lacová sa narodila v Martine a vyštudovala marketingovú komunikáciu, ktorej sa aj naplno venovala. A keďže stres a nepravidelné stravovanie si vyžiadali svoju daň, vďaka tradičnej čínskej medicíne zmenila životný štýl a stravovanie. Spolu s Anetou je zakladateľka značky a školy varenia Jem iné, kde učia ľudí variť chutne a zdravšie. Od roku 2012 sú ambasádorkami projektu Food Foundation Jamieho Olivera v projekte Food Revolution pre Slovenskú republiku, majú kateringovú výrobu plnú sezónneho a kvalitného jedla pre škôlky, školy a bistrá v Bratislave a okrem školy varenia Jem iné sa venujú aj viacerým projektom v oblasti vzdelávania a gastronómie.

Zdroje a foto:Fortuna libri

Aktuálne správy

tlacove spravy left arrowtlacove spravy right arrow