23. jún 2017. Sidónia. °C  drop down arrow
Svet financií jasne a pútavo
 

Kempinski Hotel River Park Luxus na brehu Dunaja

NextFuture NextFuture NextFuture  5.4.2013 5.4.2013  

Kempinski Hotel River Park leží priamo v centre mesta, na brehu rieky Dunaj, a je súčasťou novej, modernej štvrte River Park.

 

Otvorenie Kempinski Hotela River Park v roku 2010 natrvalo zmenilo obraz Bratislavy. Prvý hotel v meste z kategórie 5* deluxe je vďaka svojej polohe na brehu Dunaja viditeľný už z diaľky pre všetkých, ktorí sa k nemu približujú od vody alebo z juhu. Vďaka kombinácii materiálov, akými sú sklo, kov a drevo, poskytuje River Park mestu nový rozmer v príťažlivosti, štýle a luxuse a dodáva mu vydarený prvok modernej architektúry. Budova v tvare L ponúka na jedenástich poschodiach 231 izieb a apartmánov, reštauráciu a dva bary, jedenásť miestností pre podujatia a konferencie, ako aj priestranné priľahlé priestory pre fitnes a spa. Aj vnútorná časť hotela, navrhnutá slovenskou interiérovou dizajnérkou Zuzanou Cambelovou, je ovplyvnená moderným dizajnom. Taliansky nábytok a cielené použitie materiálov, ako je čierny mramor,  ružové drevo a zamat, robia z Kempinski Hotela River Park štýlové miesto, kde sa oplatí vrátiť.

 

 

ZION SPA

ZION SPA v Kempinski Hotel s rozlohou 1 500 štvorcových metrov sa nachádza na streche River Parku na jedenástom poschodí. Široké priečne sklá poskytujú jedinečný pohľad na Bratislavu, Dunaj a okolitú krajinu. Vo veľkoryso prevedenom priestore pre wellness je umiestnený presvetlený vnútorný bazén, relaxačný kúpeľ a vírivka s hydroterapiou, aromatický parný kúpeľ, fínska sauna, ľadová fontána, sprcha a relaxačný salónik AlphaSphere. V piatich miestnostiach je k dispozícii 60 druhov starostlivosti o krásu a celého tela.
 

Reštaurácia & Bary

V hoteli si môžu hostia vybrať jednu reštauráciu a dva bary: „Restaurant River Bank“, „Arte Lounge & Bar“ a „Churchill Cigar Club“. Jedálny lístok v reštaurácii á la carte „Restaurant River Bank“ ponúka modernú európsku kuchyňu so štipkou Slovenska. Inovatívny štýl šéfkuchára Björna Juhnkeho bol ocenený 13 bodmi od GaultMillau. So svojim vzácnym, v červenom a zlatom odtieni ladeným nábytkom a veľkou letnou terasou s výhľadom na Dunaj je River Bank ideálnym miestom pre pracovné obedy, príjemné rodinné raňajky či obed alebo romantickú večeru. 
Kto preferuje eleganciu a moderný vzhľad, nájde v modernej a priamočiaro zariadenej „Arte Lounge & Bar“ popri veľkom výbere nápojov aj snack a malé jedlá. Integrovaná, dookola zasklená vinotéka má pripravených 460 rôznych druhov vín a šampanského, ktoré je možné vychutnávať si na vonkajšej terase baru s výhľadom na rieku. Zvláštnosťou vinnej karty je jedenásť ročníkov špičkových vín Pétrus z Bordeaux, z ktorých niektoré je možné na Slovensku ochutnať len u nás. Výber kvalitných slovenských vín je tiež  pôsobivý. Pravidelné ochutnávky vína sú prístupné aj pre neubytovaných hostí hotela. Živá hudba sa stará o uvoľnenú atmosféru päť dní v týždni. Tradičné priestory klubu britskej vyššej triedy s moderným vzhľadom čakajú na hostí v „Churchill Cigar Club“, kde si je možné každý večer vychutnať veľký výber vysokokvalitných alkoholických nápojov a jemných tabakových produktov v štýlovom a príjemnom prostredí.
 

 

Slovenské kulinárske nebo hľadajte v reštaurácii River Bank 

Noblesa tradičnej francúzskej haute cuisine v modernom prevedení so špičkovými lokálnymi ingredienciami – presne tento štýl, ktorý v hlavnom meste Slovenska chýbal ako soľ, priniesol do Bratislavy nemecký šéfkuchár Bjoern Juhnke.
Bjoern, ktorý pôsobil ako executive Sous Chef v Ramsayho pražskej michelinskej reštaurácii MAZE, vo viacerých špičkových reštauráciách vo Veľkej Británii a šéfoval kuchyniam v Kempinski Grand Hoteli des Bains v Svätom Moritzi vo Švajčiarsku a v Kempinski Grand Hoteli Heiligendamm v Nemecku, postavil koncept svojej kuchyne na kvalitných čerstvých surovinách z lokálnych zdrojov a na inovatívnych postupoch. V sezónne obmieňanom menu aplikuje klasický spôsob varenia vo francúzskom štýle na tradičné slovenské recepty. Zdanlivo obyčajné a jednoduché suroviny, ktoré veľakrát všetci bežne poznáme a používame, však dostávajú nový rozmer práve vďaka Bjoernovym inovatívnym postupom. Navyše, jednoduchosť základných surovín Bjoern, ktorý zbieral praktické skúsenosti vo svetoznámych reštauráciách pod vedením michelinských šéfkuchárov, ozvláštňuje prekvapivými akcentmi vzácnych a v našich podmienkach málo známych ingrediencií, prípadne vyrobí vlastnú špeciálnu prísa­du. Napríklad prášok zo sušenej kapustnice, ktorým dochutí tradičného slovenského kapra.
Všetko, čo v reštaurácii River Bank dostanú hostia na stôl, je pripravené priamo v hoteli. Šéfkuchár a jeho tím hľadali a našli slovenských dodávateľov toho najkvalitnejšieho mäsa a diviny, dodávateľov čerstvých rýb, ovocia aj zeleniny. Výsledkom dlhého testovania sú aj obľúbené klobásky nesúce značku Kempinski, pretože sú pripravené, ako inak, v hotelovej kuchyni. Dokonalosť jedál zvýrazní a vyladí aj vhodne zvolené víno z bohatej vinotéky zostavenej solemiérom Kempinski Hotela River Park.
Hovorí sa, že lepšie než stokrát počuť, je aspoň raz zažiť. Príďte si preto osobne vychutnať zážitok, ktorý posunie všetko, čo ste doposiaľ v gastronómii zažili, za hranice vašich očakávaní.
 

Aktuálne správy

tlacove spravy left arrowtlacove spravy right arrow